Travelist
חזור

המדריך להזמנת מלונות בישראל

המדריך להזמנת מלונות בישראל

כיום, טיסה לחו"ל היא לא דבר נדיר כל כך. רבים טסים בכל שנה ליעדים שונים בעולם, לעתים גם כמה פעמים בשנה אחת. חופשה בחו"ל הפכה רווחת כל כך, עד שכמעט שכחנו שגם כאן בישראל ישנם מקומות נפלאים לנפוש בהם - צריך רק לדעת כיצד לבחור את המלון הנכון, ואיך לבצע את ההזמנה כך שתהיה המשתלמת ביותר. המדריך להזמנת מלונות בישראל של חברת טרווליסט יעשה לכם סדר בעניין.


השתמשו ברשת כדי לבחור נכון

לעתים נדמה כאילו רשת האינטרנט נוצרה עבור צרכני התיירות, בארץ ובחו"ל. הודות לה, אפשר ללמוד הכול - ובאמת, הכול - על המלון שאתם מתעניינים בו, מבלי לצאת מהבית ואפילו בלי להתקשר למקום. התרשמו מהתמונות באתר המלון עצמו, קראו מידע עליו (שקיים בדרך כלל בשלושה או ארבעה אתרים לפחות) ובעיקר חפשו את חוות הדעת האותנטיות של המטיילים שכבר ביקרו שם. כך תוכלו לקבל תמונה מלאה ואותנטית מאוד על כל מלון שתחפשו.


הזמינו בצורה ישירה

יתרון נוסף של רשת האינטרנט הוא באפשרות להזמין חדר במלון בצורה ישירה, ולא דרך מתווך (סוכן תיירות לדוגמה), כפי שנהוג היה לעשות בעבר. היום אתם יכולים להזמין חדר ישירות מהאתר של המלון או דרך אתרי השוואות המחירים השונים, כדוגמת טרווליסט, ולדעת שכך המחירים יהיו זולים יותר (ללא פערי תיווך). כך גם תקצרו משמעותית את הזמן הנדרש להשלמת ההזמנה.


הזמינו ברגע האחרון - או כמה חודשים מראש

מועד ההזמנה משפיע מאוד על מחיר החדר שתזמינו. כאן בדרך כלל מתעוררת שאלה שרבים לא יודעים לענות עליה: מתי עדיף להזמין - ברגע האחרון או כמה חודשים מראש? והתשובה: גם וגם. אם אתם ספונטניים, תוכלו ליהנות ממחירי מציאה של ממש בהזמנה של הרגע האחרון, כלומר 48 שעות לפני החופשה ואף פחות מזה. אם אתם מחושבים מאוד ומתכננים את מועדי החופשות חודשים מראש, תוכלו להזמין את החדר ארבעה חודשים מראש ואף מוקדם מזה, וליהנות גם כן ממחירים טובים. הסיבה למציאות הזו ברורה: מצד אחד, מלונות יעשו לא מעט כדי להשיג תפוסה מלאה, גם אם דורש מהם להפחית משמעותית במחיר ברגע האחרון; מהצד השני, הזמנה מראש משמעה יציבות רבה מבחינתם, ולכן הם ישמחו 'לפרגן' למי שיבטיח להם את היציבות הזו.


האם תמיד כדאי 'להרכיב' את החופשה לבד?

כשמזמינים חופשה בחו"ל, לא פעם 'הרכבה' של החופשה לבד - כלומר הזמנה של שירותי תיירות בנפרד ובאופן עצמאי - תהפוך אותה לזולה יותר. זה נכון לעתים גם בישראל, אך ההמלצה שלנו בשני המקרים היא לבדוק: כיום, כשכל המידע חשוף לעיני כול ברשת, אין שום בעיה להשוות בין 'הרכבה עצמית' לבין רכישת חבילת נופש. עשו את ההשוואה ורק אז החליטו איך להזמין את החדר במלון ואת יתר שירותי התיירות.


לבדוק - זוהי מילת המפתח

ואם כבר התעכבנו על השורש בד"ק, כדאי להתעכב על העניין עוד רגע נוסף: בענף התיירות המורכב והסבוך, חשוב מאוד שתבדקו כל פרט, בייחוד אם החלטתם להזמין את החדר במלון בצורה עצמאית וישירה. בדקו את שעת הכניסה לחדר ואת שעת הפינוי, ודאו שהתאריכים תואמים את מה שתכננתם, בדקו שאין אותיות קטנות שפספסתם ושימו לב לכל נורת אזהרה. את כל אלו עשו כמובן עוד לפני שסגרתם את ההזמנה, כי אחר כך קשה הרבה יותר לשנות או לבטל אותה.


היו מקוריים

כן, ברור שהזמן הטוב ביותר לחופשה בישראל הוא החופש הגדול או החגים; נכון, אילת, ים המלח או תל אביב הם מקומות מהנים במיוחד לחופשה ישראלית. אבל אם תבואו עם ראש פתוח ותסכימו להתגמש - אתם עשויים להרוויח, ובגדול. כך למשל, אילת בחורף יכולה להיות יעד נפלא; חופשת בטן-גב באחד מחופי מישור החוף הצפוני אינה נופלת מחופשה דומה בים המלח; צימר מבודד בערבה יכול להתברר כמפתיע במיוחד בכל יום בשנה. אם תסכימו לבדוק את כל האופציות, תרוויחו בגדול.


...והצטרפו למועדון הלקוחות של המלון האהוב עליכם

גם כאן מדובר כמובן בהמלצה ולא בדבר מחייב, אך זהו מהלך שרבים פוסלים על הסף משום מה, וחבל. הצטרפות למועדון הלקוחות של מלון אהוב יכולה לספק לכם הזדמנויות רבות למבצעים והטבות שלקוחות 'מזדמנים' לא יוכלו לקבל. דבר אחד חשוב לזכור: מועדון לקוחות במלון מסוים יהיה משתלם רק אם אתם מתעתדים לנפוש בו כמה פעמים במהלך חייכם. אחרת, מדובר בהשקעה חד-פעמית שלא תמיד תשתלם לכם.